088-7800000
HomeWat is de StartersleningOverige SubsidieregelingenRentetarieven & ActiesHet StappenplanAanvraag starterslening
Starterslening Provincie Drenthe
Starterslening Provincie Flevoland
Starterslening Provincie Friesland
Starterslening Provincie Gelderland
Starterslening Provincie Limburg
Starterslening Provincie Groningen
Starterslening Provincie Noord Brabant
Starterslening Provincie Noord Holland
Starterslening Provincie Zeeland
Starterslening Provincie Utrecht
Starterslening Provincie Overijssel
Starterslening Provincie Zuid Holland
Starterslening Barendrecht
Starterslening Bodegraven-Reeuwijk
Starterslening Dirksland
Starterslening Goedereede
Starterslening Hillegom
Starterslening Kaag en Braassem
Starterslening Katwijk
Starterslening Maassluis
Starterslening Nederlek
Starterslening Noordwijkerhout
Starterslening Oegstgeest
Starterslening Oostflakkee
Starterslening Rijnwoude
Starterslening Schiedam
Starterslening Sliedrecht
Starterslening Teylingen
Starterslening Vlist
Starterslening Voorschoten
Starterslening Wassenaar
Starterslening Westland
Starterslening Zoetermeer
Starterslening Zuidplas
Starterslening Zwijndrecht

De Starterslening

Starters op de woningmarkt worden op dit moment geconfronteerd met een aanhoudend hoog prijspeil van koopwoningen. Met de starterslening word het kopen van een woning voor starters een stuk aantrekkelijker gemaakt. Deze subsidieregelingen zorgen ervoor dat starters de eerste jaren op lagere maandelijkse lasten uitkomen en daarnaast ook nog eens aanzienlijk meer kunnen lenen.

De strakke procedures en regels die aan deze subsidieregelingen worden gesteld, is helaas de oorzaak dat deze regelingen in veel hypotheekadviezen achterwege worden gelaten. Daarnaast blijkt uit de praktijk dat niet alle hypotheekverstrekkers op de hoogte zijn van de procedures die gevolgd moeten worden. Dit veroorzaakt in de praktijk onnodig veel stress bij u als klant, omdat uw hypotheek niet op tijd passeert bij de notaris. Wij zijn ervoor om dit proces goed te begeleiden tot aan de notaris.

Om dit te realiseren werken wij samen met een select aantal erkend hypotheekadviseurs die zijn gespecialiseerd in het verzorgen van uw hypotheekaanvraag in combinatie met de aanvraag starterslening/ koopsubsidie.

De geslecteerde hypotheekadviseurs zijn onafhankelijk en doen zaken met ruim 50 banken en verzekeraars, hypotheekverstrekkers en vermogensbeheerders en is volledig vrij om te bepalen waar zij uw hypotheek of verzekering onderbrengen. Zo behartigen zij altijd alleen uw belangen.

Wat is de starterslening ?

De Starterslening is een flexibele lening die wordt verstrekt door de gemeente De hoogte van de lening vormt het verschil tussen de maximaal toegestane lening volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en de totale aankoopkosten van de woning.

Hiermee kan men bij aanvang honderden euro’s per maand besparen! Groeit het inkomen na verloop van tijd, dan gaat het betalen van rente en aflossing hiermee in de pas lopen.

Voordelen van de starterslening

  • de eerste jaren betaald men over deze lening geen rente en geen aflossing
  • je kan meer lenen (max € 50.000,-)

Is de Starterslening overal beschikbaar?

De Starterslening is niet in het hele land vrij beschikbaar. Een gemeente kan ervoor kiezen om de Starterslening beschikbaar te stellen. De gemeente bepaalt ook de doelgroep (bijvoorbeeld: van minimumloon tot en met modaal) en het woningsegment (nieuwbouw, bestaande koopwoningen tot een bepaalde prijsgrens) of kiest ervoor om de Starterslening wijkgericht in te zetten om bijvoorbeeld de verkoop van corporatiehuurwoningen te stimuleren. Zo kan de gemeente dus optimaal inspelen op de behoeften en ontwikkelingen op de lokale woningmarkt. Klik hier voor de deelnemende gemeenten

Rekenvoorbeeld:

Inkomen man €   30.000,-
Koopsom woning k.k € 180.000,-
Benodigde hypotheek € 200.000,-
Maximale Lening NHG € 150.000,-
Starterslening gemeente €   50.000,-

De € 50.000,- leent u van de gemeente zonder rente en aflossing. Bij een rente van 5% levert dit een besparing op van € 208,- euro per maand.
 

Bel onze helpdesk
088-7800000
ZinexOver onsPrivacyDisclaimer
Zinex © 2009